Noole fraktsioonist IRList öeldi Delfile, et Erki Nool puudus neljapäeval riigikogust seoses Euroopa Kergejõustikuliidu aastakonverentsil osalemisega - üritus toimub reedest pühapäevani Bakuus. Nool on Euroopa kõrgeima kergejõustikuorganisatsiooni nõukogu liige.

Nool on olnud kooseluseaduse üks tulisemaid vastukõnelejaid ja ka selle vastu tegutsejaid. Tema ja parteikaaslane Priit Sibul osalesid ka enne seaduse vastuvõtmist TNS Emorilt uuringu "Eesti elanikkonna hoiakud seonduvalt kooseluseadusega" tellimises ja olid ka selle kaasrahastajad.

Kolmapäeval enne kooseluseaduse teise lugemise hääletust pidas Nool riigikogus sõnavõtu.

"Me võiksime perekonnast palju rääkida, kuid kindlasti ei saa ma nõustuda ühe riigikogu liikme raadiosaates öelduga, et tänapäeva ühiskonnas perekond klassikalises tähenduses on kopitanud mõiste. Meie põhiseaduse loojad pidid mõtlema Eestile. Ka meie peame praegu mõtlema Eestile ja sellele, kas on ikka õige hüljata põhiseaduse mõte ja vaim punktis, kus kõige otsesemalt rõhutatakse riigi ja rahva kestmist. Ma arvan, et väärtused pole poliitiline kaup. Sellega ma lõpetaks ja head menetlemist! Kõikidele riigikogu meesliikmetele head naistepäeva!" lõpetas Nool oma kõne.

Kooseluseadus võeti neljapäeval riigikogus vastu 40 poolt- ja 38 vastuhäälega ehk Noole kohal jäänuks ülekaaluks vaid üks hääl. 

Seaduse vastu olnud IRList jättis hääletamata Marko Mihkelson, puudusid lisaks Noolele veel Ene Ergma ja Reet Roos. Lisaks said seadus vastuvõtmiseks hädavajalikke pooldajaid Keskerakonna leerist - poolt hääletasid Lauri Laasi, Priit Toobal, Kadri Simson ja Olga Sõtnik, hääletamata jätsid Jüri Ratas ja Marika Tuus-Laul.