Esinevad Eesti kaitseminister Jaak Aaviksoo, Euroopa Komisjoni ettevõtluse ja tööstuse peadirektoraadi üksuse juht Costas Andropoulos ja Eesti kaitseministeeriumi ning teadus- ja haridusministeeriumi, CERT Eesti, NATO küberkaitsekeskuse eksperdid, teatab CompTIA.

Üks aasta pärast Eestis toimunud küberrünnakut on küberturve üks peamisi probleeme, millega info- ja arvutitehnoloogia sektor tervikuna nii praegu kui ka tulevikus silmitsi seisab. Ühenduvus mõjutab kõiki ühiskonna ja majanduse valdkondi.

CompTIA avaliku korra asepresident Robert Kramer rõhutab: „Eriti ergutatakse pöörama suuremat tähelepanu töötajate koolitusele ja sertifitseerimisele ning parima küberturbetava arendamisele.” Rohkem kui 3500 tehnoloogiavaldkonna esindaja hulgas läbi viidud ülemaailmne küsitlus näitas, et ettevõtete soovitavate IT-oskuste ja töötajate tegelike oskuste vahel on suur vahe.

Mineviku õppetunnid on näidanud, et tehnoloogiast üksi ei piisa küberturbeküsimuste edukaks lahendamiseks — mitte ükski lähenemisviis ei toimi, kui puudub piisava väljaõppega ja sertifitseeritud töötajaskond.