Kuna reisijad võivad Eestis vabalt liikuda ja maal käia, otsustasid mõned neist omal käel rändama minna ja valisid sihtkohaks Haapsalu, vahendab Lääne Elu.

Haapsalus käis Kanadast pärit abielupaariga, kes pärast pikka ja põhjalikku linnatuuri olid lossipargi juures jalga puhkas. Pettumusest ootamatult muutunud kruiisi tõttu polnud jälgegi, vastupidi – 50ndates paar oli ülirahul, et neil avanes võimalus teha väike sissepõige Eesti ühte kaunimasse kuurortlinna.

„Meie laev läks rikki ja me tulime siis Haapsalut vaatama. Väga ilus linn! Kui laev korda tehakse, sõidame edasi Bergenisse – plaanime sinna ümbruskonda jääda veel umbes nädalaks,” rääkisid nad Lääne Elule.

Laev peaks viimaste teadete kohaselt väljuma teisipäeval, 4. augustil ja liikuma edasi Bergeni sadamasse Norras, kus paraku kruiis nüüd ka lõpeb. Tegelikult pidid nad algse plaani kohaselt veel sõitma läbi ka näiteks Poolast ja mitmest teisest Norra sadamast. Laeva teekond algas Stockholmist.

Inimesed on enamasti sotsiaalmeedias kommenteerides ärevil ja avaldavad nördimust, et nende 14-päevane kruiis nii lühikeseks jäi. Samas on ka inimesi, kes kiidavad, et Tallinn on just see koht, kus on tore "kinni olla".

Viking Star on uus kruiisilaev, mis on olnud liinil alates tänavu aprillist. See ehitati Fincantieri laevatehases ja see mahutab 930 reisijat ning 600 meeskonnaliiget.