Eesti Ekspress kirjutas nimelt täna, et Reformierakonnas peetakse Kaljulaidi kõige tõsisemaks vastaseks Eerik-Niiles Krossi, kes seni toetas Marina Kaljuranda. Tüli põhjus jäävat juba aastasse 2000, kui avalikkus sai teada, et riigikantseleis nn luurekoordinaatorina töötanud Kross kuritarvitas riigi poolt antud krediitkaarti. Samal ajal oli Kaljulaid peaminister Mart Laari majandusnõunik.

"Väide ei vasta tõele," ütles Kross Delfile ja lisas, et esmaspäeval kavatseb ta hääletada Kersti Kaljulaidi poolt.

"Pean Kaljulaidi heaks valikuks ja lootustandvaks peatseks presidendiks, kelle nooruslik värskus, tahe mõistus ja iseseisev vaim toob Eesti poliitikasse värsket õhku. Mulle jättis kohtumiselt Kaljulaidiga eriti sümpaatse mulje tema otsekohene hoiak küsimustele vastamisel, kus ta ei teinud vähimatki katset fraktsioonile meeldida, vastates samas sõltumatu siirusega," ütles Kross ja lisas, et ülalöeldu ei tähenda, et ta oleks ülemäära õnnelik presidendivalimiste senise käigu ja eriti viimase faasi protseduuri üle.

"Ent vilets protseduur ei pruugi välista head tulemust," rääkis kross.

Kersti Kaljulaidi presidendiks saamine pole sugugi kindel, kirjutas Eesti Ekspress. Lehe väitel on sahistatud mitmest allikast, et Toompeal on mitmed poliitikud hakanud moodustama ühisrinnet tema vastu.