"Navalnõi on hetkel ainus vene opositsioonipoliitik, kes on suutnud mobiliseerida märkimisväärse toetajaskonna ja sisuliselt taaselustanud sõltumatu poliitlise debati vene ühiskonnas," ütles Kross Delfile.

"Tema vangistamine äärmiselt kahtlase süüdistuse alusel näitab, et Vene võimud ei ole demokraatlikuks debatiks valmis ja on üheselt valinud otsese repressioonide tee," lisas ta.

"Eesti ja Euroopa peavad vastama küsimusele, kuidas suhelda naabriga, kes on otsustanud eirata põhilist demokraatliku maailma väärtusi - kõigi võrdsust seaduse ees ja poliitilise tagakiusamise keeldu," leidis Kross.

Krossi sõnul külastavad juhtumisi sel nädalal Tallinna Euroopa demokraatlikud noorpoliitikud ja nii külalised kui vastuvõtjad leidsid, et Navalnõi vangimõistmine on nõnda oluline sündmus, et südametunnistusega inimesed ei saa sellest vaikdes mööda minna.

"Laupäeval (20.07.2013) teeme kaasamõtlejatega jalutuskäigu Toompealt Raekoja platsile ja peatume ka Vene saatkonna ees. Tahame selle üritusega teadvustada eesti inimestele Navalnõi juhtumi tähtsust, avaldada solidaarsust vene demokraatlikele liikumistele ja näidata, et Eestis on südametunnistus alles," rääkis Kross.