Krossi sõnul on täna ilmsiks tulnud juhtum kurb ja ilmekas näide Tallinna keskerakondlikust juhtimisstiilist.

"Tallinna transpordiameti töötajat, kes juhtis tähelepanu kuritarvitustele invaliidi parkimiskaartide väljastamisel poliitilistele ametnikele, prooviti tunnustamise asemel vaikima sundida. Korruptiivse ja raiskava linnavõimu välja vahetamine on nende valimiste põhiküsimus. Linnavalitsuse ülesanne on nõrgemate abistamine, mitte tervetele poliitikutele invakaartide väljastamine,“ rääkis Kross.

Krossi väitel on nüüd aga igati ootuspärane, et Edgar Savisaare juhitud linnavalitsus hakkab otsima võimalusi, kuidas tõe päevavalgele toonud ametnikust vabaneda, kuna vilepuhujate karistamine on meerikandidaadi sõnul omane režiimidele, kus ainuvõim on koondunud ühe partei kätte.

"Minu korruptsioonivastane plaan näeb ette kuritahtlike tegude paljastajate kaitsmist ning neile vaevatasu maksmist. Sellest kavatsen ma ka antud juhtumi puhul lähtuda. Jälgin kuritarvitamise paljastanud ametniku edasist käekäiku tähelepanelikult ning olen valmis igasuguse linnavõimu poole kättemaksu ilmemise korral sekkuma. Samuti pakun ametnikule soovi korral abi õiguskaitseks," lubas Kross.

Eesti Päevaleht kirjutas täna, et kui leht hakkas uurima Tallinna transpordiameti võimalikku parkimislubade althõlma jagamist, tuli ilmsiks, et juba aastaid käib ametis väiklane sobing. Ametnikud, kes paberite järgi on terved kui purikad, kasutavad invaliididele mõeldud parkimislube.

Selle avastas transpordiameti enda töötaja, kes otsustas kontrollida kuluaarides levinud kuuldust, et ühele tippametnikule kuulub korraga lausa kaks parkimiskaarti. 2. juulil saatiski linnatranspordi peaspetsialist Aado Kuuse (IRL), kelle töö on invakaartide järelevalve, parkimiskorralduse andmekogu haldajale päringu, mille peale selgus, et tõepoolest – kaks kehtivat kaarti ongi ühe isiku nimel.