Kross rääkis ETV saates "Ringvaade", et Eestis ei ole täpselt teada, mis praegu Kohveriga toimub ja kuidas teda mõjutatakse, kuid on selge, et talle mõju avaldatakse, vahendab ERR Uudised.

"Kogu olukorda tuleks minu arvates vaadata kui ühte pantvangisituatsiooni. Me teeme paratamatult arusaadava vea, et käsitleme olukorda nii, et üks riik on vangistanud, vahistanud, arreteerinud, kohtu alla andnud Eesti kodaniku ja siis temaga toimetatakse seal ja et see on kuidagi tsiviliseeritud kontekst. Kui me vaatame sellele asjale peale kui pantvangisituatsioonile, siis tegelikult mõistame ja suudame hinnata seda asja oluliselt adekvaatsemalt," lisas ta.

Kross tõdes, et kuigi Kohver on professionaal ja saanud tõenäoliselt vastava koolituse, kuidas käituda või hoida end pantvangiolukorras, ei tee see tema olukorda ilmselt lihtsamaks.

"Tegelikult ta teab märksa rohkem kui tavainimene sellest, mida kõike see asutus, kelle käes ta kinni on, võib temaga teha. Tema olukord on ilmselgelt väga raske," märkis Kross.