Seni oleks Kross oma sõnul selgelt vältinud reisimist vaid riikidesse, mis peavad suhteid Venemaaga olulisemateks rahvusvahelistest lepetest. Tsiviliseeritud riikides oleks ta saanud ikka reisida, aga kui ta oleks näiteks Soome läinud, oleks võinud tekkida olukord, kus Soome oleks pidanud otsustama, kas ta peab tähtsamaks suhteid Venemaa või Eestiga. "Nii pole viisakas," lausus Kross.

Soomel, nagu ka igal teisel riigil, oleks tema sõnul võimalik teha suveräänne otsus, kas anda ta välja või mitte.

Praegu kavatseb Kross jätkata oma poliitilist tegevust ja äri nagu ennegi. Ühtlasi ootab ta Interpolilt kirja teatega, mis on juhtunud. Interpoli failide kontrolli komisjon, mis teeb soovitusi poliitilise iseloomuga tagaotsimiskuulutuste osas, suhtleb maailmaga tavaliste paberkirjadega, mis võivad riikide vahel liikuda nädalaid. Kui Interpol ise temaga ühendust ei võta, siis umbes kuu aja pärast lubas Kross ise neile kirjutada.

Kross ei kiirustanud täna välja tulnud uudist liiga oluliseks pidama. Venemaa vanglas surnud jurist Sergei Magnitski tööandja William Browderit üritas Venemaa neli korda tagaotsitavaks kuulutada, kuni Interpol Venemaa katsetele lõplikult käe ette pani.

Kross kuulis tagaotsimiskuulutuse kadumisest täna, kui talt selle kohta intervjuud küsiti, aga tegelikult võeti see tema sõnul vist juba eile maha. Täna hommikul sõlmiti Moskvas Eesti-Vene piirileping, ka varem on Krossi tagaotsimise teema arengud sattunud sümboolsetele päevadele, näiteks Venemaa esimene avaldus Krossi tagaotsitavaks kuulutamise osas anti sisse 8. augustil ehk Vene-Gruusia sõja aastapäeval. Kross nentis, et asi näeb natuke koomiline välja, aga siiski pidas ta järjekordset sümboolset kuupäeva praegu siiski juhuseks.