Krossi sõnul ei pakutud talle erakonnavahetuse eest muud, kui võimalust kandideerida riigikogusse. Kuigi tema näol oli tegu IRL-i aseesimehega, ei saa ta enda sõnul uues erakonnas ühtki kõrget kohta. „Selleks et jääda poliitikasse ja jätkata panustamist Eesti arengusse nii nagu oskan,“ põhjendas Kross Eesti Päevalehele üleminekut Reformierakonda.

Kross on Reformierakonna suhtes viimastel aastatel olnud väga kriitiline, kuid viimasel ajal on olukord tema sõnul paranenud. „Reformierakonda olen kritiseerinud nende varasemas riigikaitse poliitikas. Ja Ansipi aegses stagnatsioonis. Mõlemas osas on täna olukord paranenud. Riigikaitse küsimustes on mul veel erimeelsusi, ent olen kindel et saame hakkama,“ lausus Kross ning lisas, et ta on olnud hoopis Keskerakonna ja Edgar Savisaare vastane.

Isamaa ja Res Publica Liidu Tallinna linnavolikogu fraktsiooni esimees ning erakonna eestseisuse ja volikogu liige Eerik-Niiles Kross teatas täna et lahkub parteist ja ühineb Reformierakonnaga. Samuti teeb seda aasta enne kohalikke valimisi Krossi meeskonnaga liitunud ning kiirelt erakonna tuntuimate nägude sekka tõusnud Yoko Alender.