„Survet, eriti diplomaatilist, talub Venemaa hästi ja tavaliselt nad ei alistu sellele. On tore muidugi, et Euroopa Liit ja meie liitlased ütlevad meie kaitseks asju. Aga olgem ausad, see tõenäoliselt ei innusta Venemaad nüüd meelt muutma ja ütlema „oh vabandust, me eksisime". Venemaa mõjutamisel on olulised tegevused, mida meie saame teha ja mida meie liitlased saavad teha. Suur osa sellest on arvatavasti vähemalt esialgu kaetud ka riigisaladusega. Aga ma võin kinnitada, et nii Eesti kui ka NATO riikide käsutuses on tegelikult üsna palju tõhusaid mõjutusvahendeid, mille rakendamisel ühel päeval võib Venemaal hakata päris valus," ütles Kross.

Krossi meelest on Venemaa käitumine siiani olnud ebaloogilineja ebaratsionaalne. Arvata, et nad reageerivad mõnele meie ratsionaalsele sammule ratsionaalse vastusega, ei ole reaalne.

„Täna olen ma peaagu täiesti kindel, et ühel päeval Eston Kohver vabastatakse. Küsimus on millal ja kui palju me saame tegelikult riigina seda protsessi kiirendada? See on taktika küsimus ja ega ei ole väga arukas seda raadios arutama hakata, et mida kõike Eesti võiks teha ja jagada mingeid soovitusi. Lõppude-lõpuks ma eeldan, et ka Vene saatkond kuulab meid täna."

Advokaatide palkamise osas ütles Kross, et ehkki Venemaal ei ole palju neid juriste, kes sooviksid FSB vastu kohtusse minna, oli valik siiski hea.

„Oleme kafkalikus olukorras. Me kõik saame aru, et ega see menetluslik pool ju tegelikult palju ei tähenda. Venemaa menetluses ei peitu selle juhtumi lahendus niikuinii. Samas, kui me ei palkakski advokaati ja jätaksime selle täiesti venelaste hooleks, siis see annaks väga halva sõnumi. See tähendab, et me justkui oleme oma mehe unarusse jätnud. Samal ajal aga peame jätkama ka kõiki teisi tegevusi. See ei ole kindlasti kõik, mis Eesti teeb ja kavatseb teha Eston Kohveri vabastamiseks," oli Kross kindel.

Julgeolekuekspert arvas, et Eston Kohveri juhtum parandas riigi julgeolekut. Kross peab ebatõenäoliseks, et Venemaa sama asja uuesti teeks, aga kui teekski, siis oleme me selleks valmis.

„Me saame hoida korda majas vaid oma riigi piires. Üldises kontekstis on Eesti üks kõige paremini kaitstud paik Ida-Euroopas."