EKRP aseesimees Peeter Võsu ütles BNS-ile, et parteid ajendas pöördumist esitama 17. juunil Eesti Ekspressi kultuurilisas Areen ilmunud uudis, mis räägib mittetulundusühingu Mea Culpa plaanist korraldada Tallinnas homode rongkäik.

Areen kirjutas, et Mea Culpa korraldab 12.-15. augustil “Baltic Moonbow Pride 2004” nimelise homode rongkäigu, mille eesmärk on muuta soodsamaks avalikku arvamust homodest.

“EKRP ei näe võimalust gei, homo, lesbi, pedofiilia ja muudesse inimväärikust pilkavatesse ja kristlikus maalimavaates taunitud ettevõtmistesse jaatavalt suhtuda. Seetõttu esitame oma resoluutse seisukoha keelata “geiparaadi” läbiviimise Tallinnas ja samuti mujal Eestis,” seisab EKRP pöördumises.

Partei märkis, et perverssuse avalik eksponeerimine ei ole ainult häiriv ja inetu, vaid avaldab hävitavat mõju kasvava põlvkonna moraali ja väärtushinnangute kujunemisele, mille kaitsmist peab EKRP linnavõimude ja iga vastutustundliku kodaniku kohustuseks.

Raepressi juhataja Toomas Raag ütles BNS-ile, et Tallinna linnakantselei ei olnud reedese seisuga saanud taotlust homoparaadi läbiviimiseks Tallinnas.

“Linnakantseleis küll käidi asja uurimas, mida ürituse korraldamiseks teha tuleb ja kuidas asja vormistada, kuid seni ei ole ametlikku taotlust homoparaadi korraldamiseks laekunud,” sõnas Raag.