Port rääkis, et inimesed hakkavad oma töövõime taastamiseks kasutama erinevaid vahendeid. "Inimesed hakkavad täiendavate, esialgu ohutute vahenditega, seejärel ravimitega, seejärel keelatud ainetega, tegelikult oma töövõimet taastama, mida enam olemas ei ole," nentis Port.

"Narkootilisi aineid, amfetamiini ja kõike muud kasutatakse töökohtadel. Arstid kasutavad. See on lausa pööraselt suur probleem, kui sellelt natukenegi kivi tõsta," rääkis Port.

Kui Eesti tervise fondi juhatuse esimees Eero Merilind selle väite peale imestust avaldas, kostis Port, et alati võib vastu vaielda, kuid ta ei saa öelda, et see oleks olematu nähtus. 

"Sellest räägitakse, mida kättesaadavamad on, kui kasutamisvõimalus on, siis seda salaja ka kasutatakse, seda päriselt ka," kinnitas Port. "Arstide puhul on narkomaania ja keelatud ainete kasutamine, ma ei ütle, et reegel, aga mitte olematu nähtus."

«Inimesed hakkavad täiendavate, esialgu ohutute vahenditega, seejärel ravimitega, seejärel keelatud ainetega, tegelikult oma töövõimet taastama, mida enam olemas ei ole.

Narkootilisi aineid, amfetamiin ja kõik muud kasutatakse töökohtadel. Arstid kasutavad. See on lausa pööraselt suur probleem, kui sellelt natukenegi kivi tõsta,» rääkis Port.