„Nõukogu liikmena ei ole ma kuulnud kordagi kriitikat, et mida Kristel Berendsen on valesti teinud või millised on tema puudused,“ sõnas Port. Tema sõnul lõpeb Berendseni ametiaeg kahe aasta pärast ja enne seda ei peaks teda välja vahetama.

„See sõnum jõudis nõukoguni spordikongressi järel. Meil oli koosolek ja siis nõukogu juht Ralf Allikvee ütles, et EOK tahab Berendseni välja vahetada,“ lausus Port. Ta lisas, et kuna see tekitas küsimusi ning asi sooviti kohe ära klaarida, kohtuti EOK peasekretäri Siim Suklesega. „Selle vestluse tulemusena väga palju selgemaks ei saanud. Siim Sukles lihtsalt ütles, et nemad näevad, et keegi jurist võiks olla eesotsas. Aga miks või millised on sihtasutuse senise arengu kitsaskohad olnud, seda selles vestluses esile ei tulnud,“ ütles Port.

Pordi hinnangul oleks loogiline, et kui sihtasutuse töösse tahetakse juurde tuua juriidilist kompetentsi, on enne juhi vahetamist selle jaoks palju teisi võimalusi. „Kui oleks juriidilise tausta probleem, siis see oleks ju meil päevakorras olnud pikemat aega, aga seda temaatikat pole kordagi esile tulnud. Kui on selline huvi, siis võiks ju teha ühte, teist ja kolmandat,“ sõnas Port ning lisas, et tegelikult on ju nõukogus olemas väga pädev jurist Ants Mailendi näol.

Tänane Eesti Päevaleht kirjutas, et Eesti Olümpiakomitee presidendile Neinar Selile ja Siim Suklesele on pinnuks silmas SA Eesti Antidopingu juht Kristel Berendsen. „Olen pakkunud välja mõtte leida juhatusse juriidilise taustaga inimene. Põhjus on see, et dopinguvastane võitlus läheb järjest juriidilisemaks,” selgitas Sukles idee tagamaid.