Kristiine keskus valmistab koos advokaatidega hagi ja selle suurust ette ning järgmise aasta alguses loodame anda selle kohtusse, ütles Kristiine kaubanduskeskuse direktor Allan Remmelkoor neljapäeval BNS-ile.

Remmelkoore sõnul ei ole praegu veel kindel, kui suurt kahjutasu poisi vanematelt nõutakse, kuna kõigi keskuses tegutsevate firmade kahju pole veel kokku liidetud.

"Arvatavasti jääb hagi suurus alla miljoni krooni, kuna selle eesmärgiks ei ole mitte raha saamine, vaid praegustele ja tulevastele pommiähvardajatele õpetuse andmine sellest, et nende tegu võib kalliks maksma minna," sõnas Remmelkoor.

Tema sõnul ei ole pommiähvardusega tekitatud tegelikku kahju võimalik kokku arvutada, kuna ei saa mõõta kahju, mida kannatasid pommiähvarduse tõttu majast evakueeritud ostjad.

Kristiine keskus on tänavu alates 21. septembrist päästeameti andmeil saanud juba viis pommiähvardust, 10. detsembril tabasid Tallinna noorsoopolitseinikud 12-aastase Georgi, kes ähvardas keskust novembris pommiga.

Tallinna politsei pressiesindaja sõnul trahviti noormehe ema paari tuhande krooni suuruse summaga, kuid uurija keeldus juhtunu kohta kriminaalasja algatamast, kuna pommiähvardaja oli laps.