Ojuland selgitas, et presidendipaarid on välismaal varemgi lahutanud, mistõttu pole see midagi nii erilist, et kuidagi Eesti mainet kahjustaks. Samas ületab see uudis kindlasti ka välismeedias uudiskünnise. "Kui vaadata, kui kiiresti Evelini suudlus välismeediasse jõudis, siis ju lahutuski jõuab," sõnas Ojuland.

Presidendi esindusfunktsiooni Ilveste lahutus Ojulandi hinnangul ei kahjusta. "Ma arvan, et ka meie ise Eestis ei peaks kuidagi üle tähtsustama seda kahe inimese isiklikku otsust," lausus ta.

Samuti ei juhtu Ojulandi sõnul midagi seepärast, et esileedi funktsioon kaob. "Kui vaadata põhiseadust ja teisi seadusi selle koha pealt, mille järgi president ja presidendi institutsioon tegelevad või on kohustatud tegelema, siis ei ole presidendi kaasal seal mingit erilist rolli, nii et ma arvan, et ei maksa seda üle tähtsustada," ütles Ojuland.

"Ma saan aru, et see on emotsionaalne uudis ilmselt Eestimaa inimestele, aga kui vaadata riigi, riigi institutsioonide seisukohalt, siis võiks siin täitsa rahulik olla."