"Isiklikult meenub mulle 1996. aasta kui Siim Kallas ja Jevgeni Primakov panid Petrozavodskis maha põhimõtted, mille järgi hakkas valmima Eesti-Vene piirilepe," ütles Ojuland, kui Delfi palus meenutada Eesti jaoks olulisemaid otsuseid riigikogu 20 viimase tööaasta jooksul. "Olin siis riigikogus väliskomisjoni liige ja ettekandja selles küsimuses riigikogu saalis. Oli üksjagu seletamist."

Taasiseseisva Eesti valitsusjuhtidest hindas Ojuland kõrgelt Siim Kallast. "Olles tema valitsuse välisminister, õnnestus meil edukalt lahendada Eesti liitumine euroatlantiliste struktuuridega, vaatamata sellele, et Venemaal oli võimul Putin," meenutas Ojuland.

Ka pani Kallase valitsus Ojulandi hinnangul aluse uuele ajajärgule Eesti valitsemises, mistõttu ka edasisi valitsusi on iseloomustanud uuendusmeelsus, modernsus, mis on suhteliselt haruldane asi nii Euroopas kui maailmas.

Lõppeval nädalal möödus riigikogu taasmoodustamisest 20 aastat. Delfi palus poliitikutel teha nendele aastatele lühike tagasivaade.