Pärnu politseijaoskonna patrullteenistuse vanemat Imre Veberit, tema abikaasat Külli Veberit, kes on sama prefektuuri lubadetalituse juhataja, ja Eesti Punase Risti Pärnumaa bossi Hiie Lainelat seob omalaadne armukolmnurk, mis päädis naistevahelise kätšiga Pärnu südalinnas ning karistuseks määratud 90 tunni üldkasuliku tööga, vahendas ERRi uudisteportaal ETV saadet "Pealtnägija".

Veelgi erakordsemaks muudab aga kogu loo see, et kaks politseiprefektuuri töötajat tunnistavad, et neid rünnanud isik on kesise riikliku järelevalve tõttu sisuliselt karistuse kandmisest pääsenud.

Kogu konflikt salvestus turvakaamera lintidele ning Külli Veberi avalduse peale algatati juhtunu kohta kriminaalmenetlus, mis lõpetati Hiie Lainelale 90 tunni üldkasuliku töö määramisega.

Selgus, et Hiie tegigi oma töötunnid ära enda juhitud Soometsa külamajas, mille juhatuse esimees on ta alates 2002. aastast, ning tööde järelevalvajaks oli tema sõbranna.

Imre Veber leiab, et kui seaduses on auke, tuleks need kuidagi kinni panna, et kuriteo ohvriks langenud inimene võiks end turvaliselt tunda ja teada, et kuritegu sai väärilise karistuse.