"Piirkonna esimees Andres Metsoja vestles temaga," rääkis Mäesalu ning lisas, et Kilk kinnitas Metsojale, et lahkub erakonnast. Mäesalu sõnul sai Kilk aru, et olukord on tõsine ja erakonnas pole võimalik enam jätkata.

Kuigi Sander Kilk lahkub IRList, siis võtab erakonna aukohus teema ikkagi arutluse alla, et tulevikus kriminaalse taustaga inimesi erakonda ei satuks. "Aukohus hakkab seda küsimust arutama ka laiemalt ja kes veel olid toojad ja soovitajad," sõnas Mäesalu.

Tänane Eesti Päevaleht kirjutas, et maikuus astus Isamaa ja Res Publica Liitu 21 kriminaalkorras karistatud inimest, kellest 17 ühines erakonnaga Pärnus. Kokku liitus Pärnus mais IRLiga umbes 60 uut liiget, nii et pätterakondlased moodustasid uutest liitujatest ligi kolmandiku.

Seoses tänases Päevalehes ilmunud asjaoludega otsustas IRL erakonnast välja arvata 21 liiget, kelleks on Joonas Laanela, Kert Talts, Egert Põldman, Toomas Lember, Jaanus Pinn, Roman Naumov, Maris Teearu, Kalev Ojamäe, Karl Heinla, Ants Allikas, Jaan Tammann, Veiko Raa, Kaido Aasmaa, Rain Jõepera, Silver Kreek, Madis Pärtel, Edgar Mengel, Aigar Plaum, Kaspar Pirs, Karli Kannel ja Fredi Oks.