Linnavalitsus põhjendas otsust sulgeda alates 1. novembrist Tallinna kriisiabi keskus seal valitseva ebaterve tööõhkkonna, meeskonnatöö võimatuse, linnale pakutavate teenuste vähesuse ning töötajate suutmatusega korraldada olemasolevate vahenditega keskuse töö ümber.

Seni kriisiabikeskuses tegutsenud kriisinõustamise ning narkotelefoni teenuse osutamiseks sõlmib Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuamet uued lepingud, nende telefoninumbrid jäävad samaks, seisab Tallinna volikogule esitatud seletuskirjas.

Kriisiabikeskuse sulgemisel ülejääva raha kasutab Tallinn järgmisel aastal kriisiabi korraldamiseks.

Konflikt Tallinna kriisiabi keskuses puhkes juunis, kui keskuse töötajad esitasid Tallinna volikogule ja linnavalitsusele kollektiivse kaebuse asutuse juhataja Jelena Vilbaumi vastu, süüdistades teda suutmatuses keskuse tööd organiseerida ja nõudes tema vallandamist.

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti ajutine komisjon palus Jelena Vilbaumil ja keskuse rahulolematutel töötajatel esitada kriisiabikeskuse uue arengukava. Komisjon leidis kahe arengukavaga tutvumise järel, et kriisiabikeskuse töötajad ei näe asutuse töö arendamiseks uusi võimalusi.

1994. aastal tegevust alustanud Tallinna kriisiabi keskus on praegu linnaasutus Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti valitsemisalas. Kriisiabikeskuse selle aasta eelarve on 1,45 miljonit, keskuses on 11 töötajat.