"Asi on suhteliselt vähe lootusrikas, aga ma ei ütleks, et see päris null on. Mina soovitaksin Indrek Tarandil nõustuda," ütles Kreitzberg Delfile.

"Ei oleks paha üldse, kui tekiks mingisugune reaalne väitlus erinevate kandidaatide vahel. See on igal juhul demokraatiale kasuks. Indrek Tarand on kindlasti selline väitlusvõimeline inimene, küllaltki hästi poliitikaga kursis, olnud välisministeeriumi kantsler, seega valdab enam vähem seda skaalat poliitikas, mida Ilves valdab hästi ja tunneb ka hästi Eesti siseprobleeme," loetles Kreitzberg Tarandi plusse.

"Ma ei ütleks, et valimistulemus on nüüd sada protsenti ette ennustatud ja ega see ei olegi päris mõistlik. Praeguses seisus, kus ühtegi vastaskandidaati ei ole, on see ju sada protsenti ette ennustatud, aga kui tuleb vastaskandidaat ja põnevad väitlused ja kui peaks Ilves väitlustes alla jääma, siis ei ole välistatud tulemus võib olla teistsugune, kuigi see tõenäosus on suhteliselt väike," sõnas Kreitzberg ka eelmistel presidendivalimistel ka ise kandideeris.

Kreitzberg ütles, et toetab endiselt Toomas Hendrik Ilvese kandidatuuri, sest ta ei ole kedagi teist praegu silmapiiril näinud. Delfi skeptilise küsimuse peale, et see eelistus ju ometigi muutuda ei saa, küsis Kreitzberg vastu, et miks mitte?

"Kui ei oleks muutumuse võimalust, siis ei oleks debatil ja demokraatial üldse mingit mõtet. Kui kõik käib mööda nurgataguseid teid ja presidendi koht on lihtsalt üheks kaardiks kaardipakis. Et laotakse kogu võim laiali ja siis otsustatakse, kes saab presidendi, kes riigikohtu esimehe ja kes peaministri koha. See on absurdne. Ma arvan, et me oleme sellega tasapisi ära harjumas, panemata tähele, et see tee on üsna ohtlik."