Osakonna juht Peep Põdder ütles Eesti Päevalehele, et osakond arutab juhtunut esmaspäeval. “Asi on tegelikult naeruväärne ja neile oleks vaja vitsa anda. Nagu 19. sajandil — pepu kaudu mõistus pähe panna,” lisas ta. “Väga paljud osakonna inimesed on helistanud ja juhtunu kohta nördimust avaldanud.”

Kreitzberg ütles ajalehele, et on sellist kõmu kuulnud. “Täpselt ei tea, aga midagi sellist arutatakse,” lisas ta.

Ettepaneku inimese erakonnast väljaheitmiseks peab esimesena tegema osakond, siis arutab seda piirkond, kus inimesed kandideerisid, ja lõpuks jõuab ettepanek juhatusse, kirjutas ajaleht.

Põdder ütles, et eriti pahased on olnud tagastatud majade sundüürnikud selle peale, et Kreitzberg istus riigikogu aseesimehe toolile Isamaaliidu häältega.

“Nende pahameel on sellest, et just Isamaaliit on jätnud meie valijad koduta,” sõnas Põdder. “Kuid tegelikult peaks erakond võtma esmajärjekorras arutelu alla Robert Lepiksoni, kes solvas erakonna liikmeid väga otseselt.”

Lepikson avaldas eelmisel nädalal SL Õhtulehes artikli, milles kutsus üles muutustele erakonna juhtkonnas.

“Ühelgi demokraatlikul erakonnal pole igavest esimeest, vaid komparteil oli traditsioon — esimees surmani,” kirjutas ta. “Demokraatia ei aktsepteeri ka perekondlikku parteiladvikut. Kas poleks aeg lõpetada minevikku vajunud patriarhaalse peretraditsiooni viljelemine ja mõelda perspektiivikatele noortele?”

Artikli ilmumise järel pöördus erakonna noortekogu juhatuse poole ettepanekuga arutada, kas Lepiksoni jätkamine erakonnas on võimalik.