"Loomulikult peame oma võitlusega lõpuni minema. On täiesti ennekuulmatu ja absurdne, et on keelustatud mängufilm, kus kedagi pole salaja filmitud, ega pole mainitud kellegi reaalselt eksisteeriva isiku nime-, elukohta vms. Pealegi ei andnud riigikohus hinnangut, millest siis autorid tulevikus oma teostes hoiduma peaks, et privaatsuseriivet vältida," ütles Kõusaar ERR-i uudisteportaalile.

Kõusaare esindaja vandeadvokaat Maria Mägi-Rohtmetsa on varem öelnud, et kahjuks ei pidanud riigikohus võimalikuks määratleda neid kriteeriume, mida peaksid autorid arvestama oma teoste loomisel, et hoiduda teiste isikute isiklike õiguste riivest.

"Küll aga saime teada, et Eestis teose lõppu lisatud disclaimer ei oma mingit tähendust, kui keegi leiab, et film on tema elust," märkis Mägi-Rohtmets.

Traagiline peresuhetefilm läks keelu alla, kuna kohtu hinnangul riivab see tugevalt mängufilmi ühe väidetava prototüübi eraelu. Prototüüpi esindanud vandeadvokaadi Kersti Kägi sõnul oleks pidanud mängufilmi keelama vähemalt 30 aastaks.

Veel kohtusaaga alguses valiti "Magnus" esimese Eesti filmina 60. Cannes'i rahvusvahelise filmifestivali ametlikku programmi.