1992. aastal politseiteenistust kordnikuna alustanud ja nüüdseks Lääne maakonnas kriminaalpolitsei juhiks tõusnud politseikapten Andrei Taratuhin on juhtinud mitmeid kurjategijate tabamise ja süüdimõistmisega päädinud operatsioone ning keerulisi menetlusi.

Põline Haapsalu elanik, kahe poja isa Taratuhin sai autasust teada ERRi korrespondendi Ivar Soopani käest.

„Kui ma rääkisin temaga, tulid ka kolleegid ja hakkasid õnnitlema. Tunded on segased, pigem on hetkel ainult emotsioonid, muidugi positiivsed. Mina ei ole midagi kangelaslikku teinud. Enamus inimesi, kellega töötan koos, vääriksid autasu, sellepärast tahakski väga esile tuua oma kolleege, tahaks nendega oma rõõmu jagada, sest nendeta olnuks palju raskem. Meeskond toimib nagu üks tervik.“

Näiteks tegeles Taratuhini meeskond mullu aktiivselt telefoni teel tegutsevate petturitega ning lahendas kiiresti ja professionaalselt aasta lõpus Haapsalus aset leidnud röövi.

Lääne prefekt Kaido Kõplas ütles, et Läänemaa inimesed võivad Andrei Taratuhini ja tema meeskonna üle uhkust tunda. "Kuritegude avastamise protsent – 72% – on Eesti üks kõrgemaid ja selles on kindlasti ka Andrei panus. Meiegi oleme tema üle uhked ja õnnitleme teda.“

Andrei Taratuhinit on austaustatud kolmel korral laitmatu ja pikaajalise teenistuse eest teenistusmärgiga - 10, 15 ja 20 aastat laitmatut teenistust. Tema tunnustuste nimistusse kuuluvad veel politsei teeneterist III klass (2008); Lääne Prefektuuri teenetemärk (2010) ja kriminaalpolitsei teenetemedal (2011).