Kõige enam leiab põnevaid kandidaate kompleksivabale valijale mõistagi Keskerakonna nimekirjast. Nimekirja juhtib Siret Kotka, kes on valijatele tuntud peamiselt mitmete poliitkampaaniate juhina. Kolmandal kohal on Keskerakonna nimekirjas aga Andres Jaadla, kes oli aastaid Reformierakonna Rakvere linnapea, kuni ta korruptsioonisüüdistuste tõttu 2012. aastal tagasi astus.

Jaadla on kohtus süüdi mõistetud selles, et Rakvere linnapeana tellis ta talle endale kuuluvatelt ettevõtetelt suures ulatuses teenuseid. Korruptsioonivastase seaduse kohaselt oleks Jaadla pidanud ennast taandama temaga seotud ettevõtetega seotud küsimuste lahendamisest ja mitte osalema linnapea ning linnavalitsuse liikmena nimetatud otsuste tegemises.

Kaks kohta Jaadlast allpool on endine Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli, kellel on samuti olnud Eesti kohtusüsteemiga isiklikke kokkupuuteid. Mutli võttis 7. märtsil 2007 Tallinna Farmaatsiatehase AS-lt vastu Domina World Travel AS-i kinkekaardi väärtusega 15 000 krooni. Kinkekaardi eest käisid reisil Tenerifel Mutli elukaaslane ja ämm.

Mutli tegevuses kinkekaardi vastuvõtmisel tuvastas väärteotunnused kaitsepolitsei uurides Tallinna keskerakondlasest linnaametniku Ivo Parbuse kriminaalasja. Kaitsepolitsei andis Mutli juhtumi edasiseks menetlemiseks Põhja prefektuurile, mis tegi Mutlile 9000 kroonise trahvi.

Mutli vaidlustas trahvi ja võitis lõpuks riigikohtus, sest selleks hetkeks, kui politsei jaole sai, oli tegu juba aegunud.

IRLi nimekirjas teisel kohal kandideerib Lääne-Virumaal aga endine maavanem ja ettevõtja Einar Vallbaum. Tema puhul on natuke vähem aga teada see, et Vallbaumi nimi jookseb üsna ebameeldivas kontekstis läbi 2013. aasta Reformierakonna häältevõltsimise juhtumis, mis viis erakonnast Kristiina Ojulandi.

Reformierakonna häältevõltsimist uurinud komisjoni töö kokkuvõtte kohaselt võltsis erakonna Lääne-Viru maakonnaorganisatsiooni arendusjuht Taimi Samblik 2013. aastal sisevalimistel hääli, et toetada Ojulandi.

Eeskuju võttis ta aga 2011. aasta sisevalimistest, kui ta oli samal moel võltsinud hääli, et aidata erakonna juhatusse sel aastal sinna kandideerinud Einar Vallbaumi, kes siiski valituks ei osutunud. Vallbaum astus peale skandaali Reformierakonnast välja.