Tallinnas asuva haridusministeeriumi allasutuse Täiskasvanud Koolitajate Assotsiatsiooni Andras juht Ene Käpp ei näe tütre võidus ega tööle asumises midagi eetikavastast, veel vähem korruptsiooni, kirjutab Äripäev.

"Küllap võib seda välja lugeda, kuid mina ei näe siin probleemi," ütles Andrase juht Ene Käpp. "Esiteks korraldasime selleks riigihanke, teiseks pole tütar minu otsealluvuses ja kolmandaks: Eesti on lihtsalt nii väike, et igal alal võib selliseid asju kohata," selgitas Käpp.

Käpa sõnul võeti pakkumised kolmelt meediaga seotud inimeselt, kuid parimaks osutus tema tütar Kati Käpp. Riigihanke korras sõlmis Andras Kati Käpaga töövõtulepingu. Riigihanke sisuks on täiskasvanuhariduse kajastamine meedias ning kokku läheb see maksma 240 000 krooni. "Mina ei näe siin mingit korruptsioonihõngu. Ema ei puutunud minu töölevõtmise otsustamisse, pealegi ei puutu meie tööd ka kokku," ütles Kati Käpp.

MTÜ Korruptsioonivaba Eesti juhatuse esimees Tarmu Tammerk möönab, et talle tundub Andrase riigihange imelik. "Kui see on nii, et pakkumised võeti kolmelt inimeselt ja võitjaks kuulutati hanke korraldaja tütar, põhjendades seda parima CVga, tundub asi küll imelik. Mingist heast tavast sel juhul rääkida ei saa," ütles Tammerk. "Võimaliku seaduserikkumise osas soovitan pärida uurimisorganitelt."