Poolteise kuuga on sõjaväelase kaitset ja kohtuasju kohapeal korraldanud neli eestlast, kirjutab SL Õhtuleht.

Peastaabi teavitusosakonna ülem Peeter Tali ei soovi veel öelda, kui suured on sõidu ja elamise kulud, märkides, et raha ei ole kõige tähtsam.

“Tähtis on Eesti sõdur võimalikult kiiresti ja tervelt koju tuua. Rõhutan veel kord: vanemveebel Andrei Korol ei sõitnud AÜE-sse turistina, ta on Eesti riigi teenistuses ja seepärast teeb riik kõik oma sõduri võimalikult kiireks koju toomiseks,” rõhutab Tali.

SL Õhtuleht aga arvutab, et eestlastel on viisadele ja lennupiletitele kulunud ligi 100 000 krooni ning majutuskuludeks Kui arvestada, et eestlased on riigis viibinud vähemalt 40 päeva, ulatuvad majutuskulud ligi 80 000 kroonini.

Meestele tiksub ka 500-kroonine lähetusraha, kulunud on umbes 20 000 krooni. Seega ulatuvad nelja eestlase sõidu-, viisa- ja elamiskulud arvestuste järgi 200 000 krooni kanti.

Teada on, et esmaspäeval vahi alt vabanenud Andrei Koroli kohtus esindamiseks sõlmisid Eesti võimud lepingu kohaliku advokaadibürooga. Õigusabi eest tasub rahuoperatsioonide keskus ning see läheb maksma veidi üle 100 000 Eesti krooni.