"Ma praegu ausalt ei soovi seda kohta. Ma arvan, et meil on paremaid kandidaate ministrikohale, aga ma ei oska öelda, kuidas see valik langeb päeva lõpus. See ei pea sündima täna. Mul on kindlasti oma eelistus selle kandidaadi osas," kommenteeris Delfile Korobeinik, kes Rein Langi riigikogusse naasmisega jääb ilma oma kohast riigikogus.

Korobeinik leiab, et Lang on tegutsenud õigesti. "Ta on teinud selles olukorras kõik väga korrektselt, tegi väga kiire otsuse. Ta astub tagasi, sest ta nägi, et tal jätkata on väga raske. Konstruktiivset dialoogi tema valdkonnas ei sünni."

Reformierakonna viimased reitingud näitavad taas kord langust ja allajäämist koalitsioonipartnerile. Kuidas kultuuriministri vahejuhtum mõjub erakonna reitingule, Korobeinik ennustada ei tea, ent on positiivne: "Need on suuremad küsimused. Ma üldse ei välista, et see reiting tõuseb."

Toetuse kadumist näeb Korobeinik eelkõige väikeettevõtjate seas: "Vähem kui pooleteise aasta pärast on valimised ja selleks ajaks peab meil olema väga selge sõnum meie baasvalijatele, kes on keskklass, ettevõtjad, kaasa arvatud väikeettevõtjad, kes on sellised mikrotasandi arvamusliidrid ja keda me viimasel aja jooksul oleme paljuski kaotanud. Me tahame neid tagasi võita ja selle nimel tuleb tööd teha."

Erinevalt Rein Langist, kes teatas, et pöördub oma kriitikas ka nimeliselt ajakirjanike poole, ei näe Korobeinik, et erakonna maineprobleem oleks meedias: "Meedia vahendab, meedia ei tooda sisu, sisu tuleb kuskilt mujalt. See, kas me suudame toota õiget sisu või mitte, on puhtalt meie küsimus."