Kristjan Oadi sõnul on e-Eesti ja e-valimised olulisemad asjad, mis riigis on õigesti tehtud ning poliitikud peaksid leppima kokku elementaarse aukoodeksi väärtustest, millega enne valimisi kampaaniat ei tehta.

"Keskerakonna aseesimees Karilaid kasutab praegu iga võimalust, et rääkida e-valimiste ohtlikkusest, rääkimata EKREst, kes ähvardas otsuse e-valimisi lubada kohtusse kaevata," rääkis Oad.

"Esmaspäevases Foorumis tundus Reformierakonna esimees Hanno Pevkur päris mõistlik, öeldes, et kõige olulisem on ID-kaardi nõrkusest mitte poliitilist kampaaniat teha. Siis aga tõmbas ise eile täiesti teadlikult sama sae käima, nõudes Jüri Ratase vastutust ülereageerimise eest. Pevkur teeb sellega kampaaniat, võimendab ise teadlikult probleemi ja ei ole kaugeltki eetilisem. Viimaste päevade põhjal pole Eesti erakondadel südametunnistust ollagi ja kõik on peenraha eest müügiks," põrutas Oad.

Kristjan Oadi sõnul võib riigi mainet võrrelda erasektoris ettevõtte brändiga. "E-riik on meie kõige olulisem ekspordiartikkel ja kui selle maine teadlikult hävitada, siis on ka teisi tooteid pärast raske müüa," lisas Oad.

Esmaspäeval teatas valitsus teoreetilisest turvariskist ligi 750 000 ID-kaardis. Loe lähemalt SIIT.