Linnalahingu õppus algab reede õhtul kell 22 ja lõpeb öösel kell 1. Kadetid harjutavad liikumisviise hoonestatud alal Karlova linnaosa üldkasutataval alal, mis piirneb Võru, Tehase ja Kalevi tänavatega.

Õppuse läbiviija taktikaõpetaja leitnant Ragnar Ventseli sõnul on harjutuse eesmärgiks anda kadettidele linnapatrulli planeerimise ja läbiviimise kogemus rühmasuuruse üksuse tasemel. „Peale elevuse tekitamise ei tohiks harjutus kuidagi linnakodanike tavarutiini segada, sest liigume mööda avalikke teid ja parke ning ei kasuta imitatsioonivahendeid,“ ütles leitnant Ventsel.

Lahingvarustuses Kõrgema Sõjakooli teise õppeaasta kadetid liiguvad Tartu tänavatel seitsme- kuni kümneliikmelistes gruppides ning neile teevad vastutegevust kollaste lintidega märgistatud erariietes kaitseväelased. Harjutusest võtab osa üle 40 kaitseväelase, kellel on kaasas relvad ilma laskemoonata. Öist linnalahingu harjutust korraldab Kõrgem Sõjakool Tartus kolmandat korda.

Kaitseväe Ühendatud Õppeasutused on Eesti ainus riigikaitseline kõrgkool, kus koolitatakse ohvitsere ja allohvitsere Kaitseväele ning Kaitseliidule. KVÜÕA Kõrgema Sõjakooli põhikursusel omandatakse ohvitseri põhioskused ning saadakse rakenduslik kõrgharidus sõjalise juhtimise erialal maa-, mere- või õhuväe õppesuunal. Samuti on sõjakoolis võimalik õppida aastasel nooremohvitseride täiendusõppekursusel ohvitseriks neil, kel kõrgharidus juba olemas ja ajateenistus läbitud. Lõpetajatele omistab president nooremleitnandi auastme.