Homme korraldavad Eesti Veeühing, Keskkonnaministeerium ning Tallinna Tehnikaülikooli Keskkonnatehnika Instituut Tallinna Tehnikaülikoolis (Ehitajate tee 5) ülemaailmse veepäeva tähistamiseks konverentsi teemal “Veepuudus — kas ka Eestis?“, teatas keskkonnaministeeriumi pressiesindaja.

Konverentsil püütakse selgusele jõuda, kas Eestis on veepuudus ja kas tegu on kvalitatiivse või juba ka kvantitatiivse vee puudusega. Teema sissejuhatuseks esinevad sõnavõttudega Enn Loigu TTÜ Keskkonnatehnika Instituudist, kes teeb ülevaate 45 aastat kestnud veeuuringutest ning Madis Metsur AS-ist Maves, kes käsitleb pinna- ja põhjavee olukorda Eestis.

“Piirkonniti ületab paljudes meie põhjaveekompleksides fluoriidi sisaldus Eestis kehtivat piirkontsentratsiooni, mis on 1,5 mg liitri kohta,” ütles Keskkonnaministeeriumi veeosakonna juhataja Indrek Tamberg. “Kõrge fluoriidiooni sisaldus põhjavees teeb muret nii kohalikele omavalitsustele kui ka vee-ettevõtetele, kellest paljud on olnud sunnitud vahetama joogivee allikat või paigaldama vastavad puhastusseadmed.”