Vallavolikogu esimees Kaja Lind sõnas vallavolikogu istungi protokolli järgi, et tegu on projektipõhise lähetusega. "Kõpu vallast läks Itaaliasse arendus-, koostöö- ja õppereisile viis vallaametnikku ja neli ootepakkujat/arendajat. Osalejad valisid välja projekti teema kuraatorid."

Küsimusele, kui palju saadi toetust projektirahadest, kui palju finantseerisid reisile minejad ettevõtmist ise ja kui palju toetas õppereisile minekut Kõpu vald, vastas Kaja Lind, et projekti rahastus saadi Norra ja EMP (Euroopa majanduspiirkonna) finantsmehhanismidest.

Õppereis kestab 6.-17. aprillini ning selle eesmärgiks on kohaliku turismielu edendamine ning samuti on plaanis allkirjastada koostööleping. "Koostöölepingu sisuks on edendada poolte vahelist koostööd majanduse, kultuuri, noorsoo- ja kohaliku omaalgatuse valdkondades. Projekti "Suure-Kõpu mõisa ekspositsiooni loomine läbi kunsti- ja maitsmismeele" üldeesmärgiks on ajaloo-kultuuripärandi ja ajaloolise elukeskkonna väärtustamine ja taastamine ning sellele avaliku juurdepääsu tagamine Suure-Kõpu mõisakompleksi arendamise kaudu," selgitas Lind.

Vastuseks Anvar Samosti eilses Kuku raadio saates "Muuli ja Samost" välja öeldud mõttele, et Kõpu vallavalitsus on mõttetu ja tuleks liita mõne teise vallaga, ütles Lind järgmist: "Kõpu vallavolikogu on teinud ühinemisettepaneku kõigile Viljandimaa omavalitsustele, mida ei ole keegi tänaseni tühistanud. Samas ei ole ka jõutud ühinemisläbirääkimisteni. Meil on sõnavabadus ja isik avaldab oma isiklikku arvamust oma kompetentsi piires."

17. juunil 2014 ilmus tollase kultuuriministri Urve Tiiduse käskkiri, kus on teatatud, et programmist "Mõisakoolid - säilitamine läbi kasutamise" on rahuldatud kaheksa taotleja taotlused, nende seas eraldati üks nimekirja suurimatest toetustest - 59 941,55 eurot - Kõpu vallavalitsuse projektile "Suure-Kõpu mõisa ekspositsiooni loomine läbi kunsti- ja maitsmismeele". Toetusest määrati reisirahadeks 16 400 eurot. Kõpu valla omafinantseering projekti on 10 581,45 eurot. Projekti kestvuseks on 15. august 2014 kuni 31. detsember 2015.