Surmad on seotud ka USAs salapärastel asjaoludel vahistatud riigi kõrgete ohvitseridega ja Salt Lake City lähedal maanteel plahvatanud täislastis lõhkeaineautoga, kirjutab SL Õhtuleht. Teooria taga on analüütik Sorcha Faal, kelle järgi pidanuks veoauto tegelikult õhku lendama keset Chicago linna. Niisiis tulistati Tallinnast startinud Copterline’i helikopter alla.

Kusjuures, jätkab Faal, nädal enne kopteriõnnetust juhtus ränk autoavarii Ameerikas Utah’s, kus hukkus president Ronald Reagani salateenistuse ülem Dick Suekawa. Ka Suekawa kuulus Faali väitel president Bushi loodud salajasse rühma, mis uuris nelja aasta eest 11. septembril toimunut.

Samuti olla Hamburgen Eestit väisates leidnud aega kohtumiseks parajasti Eestis viibiva Marylandi rahvuskaardi kolonelleitnandi Walter T. Lordiga. Lord olevat omakorda “isiklik sõber” kellegi kolonel Byrne´iga, kes on praegu arreteeritud. Kuigi näiteks kaitseväe endine juhataja Aleksander Einseln on Walter T. Lordi nime kuulnud, aga see on ka kõik.

Ka oma Ameerika sugulasi võõrustanud pärnulanna Milla Jaksi jaoks on asi lahtine: “Üks piloot olevat teistelt küsinud — kas meil läks saba? No kuidas see saba sai nii äkki ära tulla? See oli siis nii pandud, et see peab ära tulema.”