Suislepa rahvamaja külje all asuv paisjärv oli kolmapäeval triiki täis, kirjutab Sakala. Kõige kriitilisemas kohas oli asfaltkattega teeni jäänud vaid meetri jagu kuiva pinda. Osad külavaheteed olid vesi täiesti läbimatuks muutnud.

“Koprad on truubi ühe otsa kapitaalselt kinni toppinud,” ütles OÜ Sakala Teed autojuht-teetööline Ülo Mandri kolmapäeval. “Marutame siin juba mitmendat päeva.”

Mandri rääkis, et normaalses olekus on järv ligi neli meetrit madalam. Vesi jookseb truubi kaudu teisel pool teed asuvasse veekogusse, sealt aga järgmise tammi lüüsi kaudu edasi.

“Praegu ongi tegelikult õnneks läinud,” ütles Ülo Mandri. “Oleks vahepeal mõni kõvem vihm olnud, oleks siin võib-olla juba tühi maa — kui vesi järvest lahti pääseb, uhub see minema nii tee kui tammid.”

Teetöölise sõnul olid koprad varem elanud teises tiigis, tänavu kolisid nad aga ülesvoolu.

Esimest korda toppisid piibrid teetruubi kinni umbes kolm nädalat tagasi, kuid siis murdis vesi end tõkkest läbi. Seepeale tegid koprad tugevama ehitise. Kolmapäevaks oli olukord nii kriitiline, et kõnealune maanteelõik otsustati sulgeda. Ülo Mandri vedas üle asfaldi toru, mis vett ühest paisjärvest teise juhtis.

Mandri lisas, et Suislepa—Leebiku maantee jääb truubi kohal suletuks laupäeva hommikuni.