Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa sõnul aitab muudatus vähendada transiitliiklust Tööstuse ja Niine tänavatel. "Sellise lahendusega tekib parem võimalus kasutada Telliskivi tänavat ning see vähendab liikluskoormust ka kesklinna suunal," rääkis Rüütelmaa Delfile.

Tema sõnul jääb Kopli tänaval avatuks ainult parempööre Telliskivi tänavale. "Kopli ja Malmi nurk on piiratud nähtavusega ja vasakpöörde lubamine oleks äärmiselt ohtlik," selgitas Rüütelmaa.

Rüütelmaa sõnul oli kaalumisel ka lõigu kahesuunaliseks muutmine, kuid siis oleksid kadunud parkimiskohad nimetatud lõigul. Samas ei välistanud Rüütelmaa, et tulevikus peab siiski sel lõigul parkimiskohad kaotama ja looma kahesuunalise liikluse. "Kuna Vabriku tänav on vastassuunaline, siis on praegu võimalik selline lahendus".

Rüütelmaa ei osanud öelda täpset kuupäeva, millal liikluskorraldus muutub, kuid tema sõnul teatatakse inimestele vähemalt üks nädal ette. "Täpset kuupäeva ei ole määratud, sest teekattemärgistustöid saab teha öösel, kui liiklust ei ole. Öised madalad temperatuurid ja sademed ei võimalda veel töödega alustada. Kahjuks on kõik teekattemärgistustööd öiste madalate temperatuuride ja vihma pärast ootel," selgitas Rüütelmaa.