Kaks kõrget politseiametnikku on altkäemaksu võtmise süüdistusega vahi alla võetud. Mis toimub?

Kui me intervjuu kokku leppisime, polnud see veel avalik informatsioon, nüüd on. Igasugune politsei korruptsioon on väga raske ja väga taunitav. Kui teiste inimeste turvalisuse eest vastutama pandud inimesed hakkavad seda kuritarvitama, siis see on jälk. Sellist asja ei tohi endale lubada mitte ükski ühiskond. Kindlasti ei luba seda ka Eesti riik. Mõlemad on veel sisekontrollis, kes on ise pidanud avastama politsei korruptsiooni, see on topelt kahetsusväärne. Aga mul on hea meel, et see on avastatud ja avalikkuse ette toodud.

Milline on nende inimeste seos elamislubadega?

Null. Ei sisekontroll kaitsepolitseis ega politsei- ja piirivalveametis ei tegele elamislubadega absoluutselt.

Kinnitate, et antud juhtum pole seotud elamislubade skandaaliga?

Antud juhtum ei ole seotud elamislubade skandaaliga.

Millega seoses siis vahistamine toimus?

Seda, milles neid kahtlustatakse, saab täpsemalt kommenteerida riigiprokuratuur, sest kahtlustus on neile esitatud.

Kas vahistatud altkäemaksu andja nimi on avalikkusele tuntud või mitte?

See on suhteline. Tänapäeval on palju inimesi, kelle nime öeldes ei löö kohe esimesel hetkel pilti ette, aga piisab korra Google'isse löömisest ja selle nime leiab. Mul on väga raske öelda, kui paljude inimeste jaoks ta tuntud on.

Kaitsepolitseinikke korruptsioonis süüdi pole mõistetud, ent üks kaitsepolitseinik on vangi mõistetud jalgratturi surnuks sõitmise eest, ent ta „unustati“ vangi panna. Kas te julgete kinnitata, et möödas on ajad, mil kaitsepolitseinikke „unustatakse“ vangi panna?

Julgen küll kinnitada. Sellised ajad on möödas.

Kas möödas on ka sellised ajad, kus surnukssõidetud jalgratturi sündmuskohale sõidab purjus kaitsepolitsei peadirektor ja hakkab kohapeal kamandama?

Ma ei oska öelda, kas ta oli purjus või mis see seis oli, aga fakt on see, et ajad, kui peadirektor ise valvas piiri võ lahendas liiklusõnnetust, on Eestis möödas.