Prokuratuuri teatel puudub poisil varasem kriminaalne taust ning tulistamiseks kasutatud revolver oli poisi isa isiklik relv. Kriminaalmenetluse käigus selgitatakse välja, kuidas poiss relva oma kätte sai. Praegu teeb politsei sündmuskohal vaatlust ning toimub tunnistajate ülekuulamine.

„Teeme kõik endast oleneva, et menetlustoimingud saaksid tehtud võimalikult kiirelt ja meil oleks võimalik vastata küsimusele, miks selline traagiline juhtum aset leidis," ütles juhtivprokurör Kaire Hänilene.

Lõuna prefektuuri kriminaalbüroo juhi Meelis Saarepuu sõnul aitab traagilisi vägivallajuhtumeid ära hoida inimeste tähelepanelikkus ja hoolivus. „Kui ühiskonnas on hoiak panna tähele enda ümber toimuvat ning ohumärkidest teada anda, siis on võimalik ka piisavalt vara sekkuda ning raskeid tagajärgi ära hoida. Kutsime inimesi üles andma politseile teada vägivallamärkidest internetis ja ka reaalelus. Viimasel ajal oleme päris mitmeid selliseid vihjeid ka saanud ning neid kontrollinud, kas siis menetluste raames või veebikonstaableid ja noorsoopolitseinikke kaasates," ütles ta. 

Politsei ja prokuratuur avaldavad sügavat kaastunnet hukkunu lähedastele ja kogu kooliperele.

Aprillis käis politsei samas koolis narkokontrolli tegemas ning leidis selle käigus nüüdseks tulistamises kahtlustatava noormehe juurest noa. Sellega seoses kogunes politsei alles hiljuti poisi vanemate ja kooli hoolekoguga toonast juhtumit arutama.

Varasem informatsioon

Täna, kella 13.55 ajal sai politsei teate, et Paalalinna koolis on koolitunni ajal toimunud tulistamine. Tulistajaks oli 15-aastane sama kooli õpilane. Tulistamise tagajärjel hukkus 56-aastane naisõpetaja, kelle lähedasi on juhtunust teavitatud.   

Klassiruumis viibis tulistamise hetkel lisaks õpetajale ja tulistajale veel 4 õpilast. Keegi teine vigastada ei saanud. Kahtlustatav kinnipidamisel vastupanu ei osutanud. Kooli personal võttis poisilt relva ning andis nooruki politseile üle.

Õpilased on väljaspool ohtu ning nad on koolimajast lahkunud. Politsei on ka hoone üle kontrollinud ning midagi kahtlast sealt ei leitud.

Tulistamises kahtlustatav on kinni peetud ning teda kuulatakse üle. Esialgsetel andmetel tulistati revolvrist. Kriminaalmenetluse käigus selgitatakse välja, miks õpilane õpetajat tulistas ning kust pärines relv, mida selleks kasutati. 

Juhtumi uurimiseks alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku tapmist käsitleva paragrahvi alusel. Uurimist viib läbi Lõuna Prefektuur ja juhib Lõuna Ringkonnaprokuratuur.