Riigikohus tühistas Tartu ringkonnakohtu ja Tartu maakohtu otsused, millega mõisteti Proosti (16) eestkosteasutuselt Puhja vallavalitsuselt välja noormehe vara puudumise korral Ulvar Kägole ja Tartu Ülikooli Kliinikumile tekitatud kahju kogusummas 8417 krooni, sundraha ja advokaatide tasu kogusummas 4325 krooni ning õigusabi eest riigituludesse 743 krooni.

Riigikohus otsustas kahju hüvitamise küsimuse jätta lahendamiseks tsiviilkohtupidamise korras. Lisaks mõistis kõrgeim kohus Proostilt riigieelarve tuludesse 867 krooni ja 30 senti kohtukulu kaitsja esinemise eest Riigikohtus.

Tartu maakohus mõistis Proosti 11. juunil süüdi kuritahtlikus huligaansuses ja mobiiltelefoni salajases varguses ning karistas teda kaheksa kuu pikkuse vabadusekaotusega. Tartu ringkonnakohus jättis 10. septembril otsuse muutmata.

Süüdistuse kohaselt helistas Proost möödunud aasta 6. novembril kell 10 Tartumaa häirekeskusesse ning ütles, et Tartu Ülikooli raamatukogu kolmanda korruse lugemissaalis lõhkeb pomm.

Ülikoolil on kolmanda korruse lugemissaalid nii Jakobi 1 hoones kui ka Struve tänaval teadusraamatukogus ning mõlemast hoonest evakueeriti töötajad ja külastajad.

Paarkümmend minutit hiljem ütles numbril 112 helistanud noormees, et pomm on Riia mäel Tartu kauplusesse, kell 10.33 teatas helistaja pommist Emajõe ärikeskuses, kell 10.52 sai pommiähvarduse Puusepa tänaval asuv Maarjamõisa polikliinik.

Järgmisel päeval kell 20.43 sai pommiähvarduse Riia tänava Ümera kauplus.