Video esimene üleslaadija märkis internetikeskkonnas, et õpib Viira koolis. Kooli direktori kinnitusel siiski tema kooli ega õpilastega tegu pole. Kõnealune stseen leidis aset Tõstamaa keskkoolis.

"Tahaks väga toonitada seda teemat, et lastekaitse on meil väga heal tasemel, aga õpetajate kaitse on kuidagi tagaplaanile jäänud. See, kuidas õpilased õpetajatega käituvad, on läinud üle igasuguse piiri juba ammu-ammu. Tegelikult on see väga kujukas näide, et sellega tuleb kõvasti tegeleda," leiab Kolla.

Kolla sõnul paistab õpetaja videos olevat kerges šokiseisundis ega suuda seetõttu parasjagu õpetamisega tegeleda. Video on seitsme ja poole minuti pikkune ning selle aja jooksul ei mainita tõepoolest kordagi midagi, mis annaks aimu, mis tunniga tegu on ja mis on tunni teemaks.

Õpetajal videos on õpilaste taltsutamisega raskusi. Õpilastega hakkama saamine sõltub Kolla sõnul palju õpetaja isiksusest, mida kuidagi treenida ei saa. "Kaitumisprobleemidega lastega on väga keeruline," märkis ta, et ka õpetaja isiksus peab olema sellisesse klassi sobiv.

"Paljud õpetajad arenevad töö jooksul edasi väga kiiresti ja jõudsalt. Proovitund ei pruugi näitaja olla, aga kuidas ta vastu peab esimese aasta - sealt on näha, kas jääb või ei jää," sõnas koolidirektor. "Elu paneb kiirelt paika selle, eriti sellistes koolides."