Põhiliselt oli tegemist õigusteaduskonna õpilastööde ning referaatidega, enamik 15 miljonit maksnud remondi järel väljavisatud paberitest kannavad aastanumbrit 2000 ja 2001.

“Ebameeldiv on selline asi kindlasti,” ütles Akadeemia Nord õigusteaduse üliõpilane, kelle kaks aastat tagasi kirjutatud kodune kontrolltöö ühe kasti serval vedeles.

“Kui õues vedeleks väga olulised tööd, siis tekiks küll kõva protest,” ütles Akadeemia Nord üliõpilasesinduse liige Tambet Mumma ajalehele. “Õnneks on prügihunnikus vaid kontrolltööd, mida ma ise kirjutan mitu korda nädalas. Aga ilus pole selline asi kindlasti.”

Akadeemia Nord haldusjuht Sirje Nuuter möönab, et asjade niimoodi vedelemajäämine on tõesti viga. “Tean kindlalt, et siin pole delikaatseid isikuandmeid. Ainult paari aasta vanused kursuse- ja kontrolltööd.”

Akadeemias Nord lõppes 15 miljonit krooni maksnud remont 31. augustil. Ehituspraht ning teiste hulgas ka õpilastööd veeti õuele eelmisel nädalal. Kuna tellitud prügikonteiner jäi saabumata, kaeti prahihunnik kilega, mille tuul peagi laiali rebis. Reede õhtuks viidi kõik õpilastööd majja kindlasse ruumi.