Kontserdile ei tehtud erilist reklaami, kuid eile õhtul oli ometigi saal rahvast pungil täis. Adolf Käise sõnul teavitati linlasi siiski telekanali PBK saate „Eesti uudised“ ajal ning venekeelses Raadio 4-s, aga ka eestikeelses raadios. Mõningad plakatid olid üleval ka Piletilevi punktides.

Orkestri 50 muusiku reisi ja majutuskulud maksis kinni Peterburi linn ja Peterburi Maria teater. „Kui mina kutsuksin sellise orkestri, siis maksaksid piletid 50-100 eurot, mitte vähem,“ rääkis Käis vene Delfile ning lisas, et kogu kontserdi maksumus võinuks minna maksma kuni miljon krooni (ligi 64 000 eurot).

Tallinna linn maksis kontserdisaali rentimise eest 5000 eurot (78 233 krooni).

„Sellised ideed tekivad kahe linna — Tallinna ja Peterburi — vahel,“ rääkis Käis. „See on nagu ühtne üks ahel — Eesti kiriku avamine Peterburis, Lasnamäe kiriku risti õnnistamine…. Ja pealegi, kontsert toimus Kultuuripealinn 2011 märgi all.“

Tallinn 2011 kontserti ei korraldanud

„Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 oli Peterburi Maria teatri sümfoonikute kontserdiga seotud asupaiga kaudu — kontsert lihtsalt toimus tänavuses Euroopa kultuuripealinnas Tallinnas. Kultuuripealinna aastat kureeriv sihtasutus Tallinn 2011 kontserti ei korraldanud,“ selgitas Delfile SA Tallinn 2011 kommunikatsioonijuht Andri Maimets.

Adolf Käise sõnul otsustati väga tiheda ajakavaga orkestri kontserdi toimumine alles eelmisel teisipäeval. „Ning seejärel pöörduti minu poole: kas on reaalne, et vähem kui nädalaga, esmaspäevaks, selline kontsert organiseerida, kuidas seda teha ja kas jõuab piletid trükkida? Meil ei oleks olnud aega pileteid trükkida, see on ju terve süsteem,“ tunnistas Käis, et algselt oli juttu sümboolselt piletihinnast — viis eurot, kuid kuna aega jäi väheks, otsustati kontserdi kuulamise eest tasu üldse mitte võtta.

Vaid 10 protsenti 1900 piletist anti Käise sõnul jagamiseks Tallinna meerile. Ülejäänud piletid jagati kultuuriasutuste, koolide, Tallinna haridusameti, Tallinna filharmoonia ja teiste asutuste vahel. Nimekirja koostas Käis enda sõnul ise. „Lisaks tuli eile tuhatkond inimest kassasse, kuid kõigile neile kahjuks piletit ei jätkunud. Tegemist oli intelligentse publikuga — eestlased, venelased. Kas see polnud nende jaoks kingitus?“

Küsimusele, miks selline kingitus tehti nädal enne valimisi, vastas Käis: „Ma arvan nii, et kui linnavalitsus korraldaks kõikide valimiste ajal sellise tasemega üritusi, siis on ükskõik, kas tegu on kampaaniaga või mitte. Fakt ise ja sündmus on tähtis.“

„Kui ma lugesin hommiku uudist kontserdi kohta, olin kurb, kuna pool sellest, mis seal kirjas oli, oli lihtsalt ebasünnis.”