Rakendus "Woov" on mõeldud festivalidel orienteerumiseks. "Kaotasid sõbra jälle ära? Vaata Woovist, millise lava juures ta on," tutvustab end rakendus. Mobiilirakendusest saab vaadata veel lemmikarstide esinemisaegu ning vestelda ühisvestluses.

Weekendi vestluses on festivalikülastajad läinud eriti avameelseks. "Hapet on turvakontrollist kõige lihtsam läbi vedada, aga ei tea, kas neil narkokoerad ka on," arutleb üks noor, täitsa oma nime ja näoga.

Seepeale soovitatakse, et nende sisse smuugeldamine on keeruline. "Söö parem enne sisse!" kostab abivalmis inimene vastu.

"Müün Duracelli, 30 eurot gramm," pakub üks noormees. Duracelli nime all tuntakse ecstasyt.

Karmimate droogide kõrval küsitakse avalikult kanepi kohta. "Kellel on rohelist?" pärivad mitmed. Mõned, kel pakkuda, annavadki teada, et neil on.

Eraldi on loodud vestlus alaealistele, kus uurivad pidulised, millisesse klubisse võiks pääseda sisse lihtsamini, siis kui vanus veel ei luba.

"Keegi fake dokke saab sebida w?" küsib üks noorsand. Seepeale saab ta kohe vastuseks "DM" ehk "saada mulle privaatsõnum, paneme toimima".

Politseilt pärides, kas konkreetsel rakendusel silma peal hoitakse, vastas Lääne prefektuuri operatiivkeskuse juht Sander Peremees, et festivalil tehakse kõikvõimalik turvalisuse tagamiseks.

„Seda, milliseid avalikke või poolavalikke suhtluskanaleid politsei jälgib või ei jälgi, ei ole vast mõistlik avalikult välja öelda. Küll aga saame kinnitada, et lähipäevil tagab Pärnus turvalisust üle saja politseiniku ning kindlasti kontrollime pidevalt nii alaealiste kainust, ühistranspordiseadusest kinnipidamist kui püüame teavitustööd tehes kelmusi ära hoida. Varasemad aastad on näidatud, et valdav enamik noori käitub igati õiguskuulekalt ning endast ja üksteisest hoolides. Oleme kindlad, et nii läheb selgi aastal ja soovime kõigile mõnusat pidu," sõnas Peremees.

Politsei on Weekendiks alati põhjalikult valmistunud. Appi on kutsutud kolleegid Soomest, Lätist ning Leedust ja kohapeal valvavad korda Sisekaitseakadeemia kadetid.

Mullu avaldasime politsei pardakaamera video, kuidas Weekendi ajal püüti võimalikud narkodiilerid kinni. Pärast eelmise aasta Weekendi algatati sadakond väärteomenetlust, millest ligikaudu 60 olid seotud narkootliste ainete omamise või tarvitamisega. Aasta-aastalt on kasvanud just ecstasty tarbimine - 2015. aastal konfiskeeris politsei 145, aasta hiljem 165 ning mullu 380 tabletti.