„Peame igati toredaks ja vajalikuks eakate sünnipäevalaste meeles pidamist, ent rõhutame: seda tuleb teha väärikal, poliitilist propagandat välistaval viisil ning kindlasti rahalisi vahendeid korrektselt kasutades," märkis sotsiaaldemokraadist Põhja-Tallinna linnaosa halduskogu revisjonikomisjoni esimees Jelena Rootamm-Valter. „Tegemist on varasemast tuttava olukorraga, kus linnaosavanem kasutab ära igat võimalust enesereklaamiks. Selle kõige ehedamaks näiteks on linna poolt kinni makstud Karin Tammemäe kepikõnnitreeningute reklaam. Selle kohta on erakondade rahastamise järelevalve komisjon teinud ettekirjutuse ning kohustanud Tammemäge reklaamiks kulunud raha linnale tagasi maksma.“

12. oktoobril õnnitles Põhja-Tallinna linnaosavanem Karin Tammemäe kohvikus Klatš linnaosa septembrikuu juubilare. Üritusel osalejatelt koguti toetusallkirju kampaaniale, millega sooviti, et Tallinna linnavolikogu esitaks riigikohtule taotluse Savisaare ametist kõrvaldamise tühistamiseks. Lisaks reklaamiti eakate juubeliüritusel tasuta bussisõidu võimalust Hundisilmal toimunud üritusele.

„Eakate juubeliürituse külalistelt korruptsioonikahtlustuse saanud linnapea toetuseks allkirjade kogumine ei ole kuidagi kooskõlas linnaosa ülesannetega. Veelgi vähem on seda ühe erakonna poolt korraldatava propagandaürituse reklaamimine ja linnaosa poolt tasuta bussi organiseerimine sellele üritusele,“ selgitas sotsiaaldemokraadist Tallinna linnavolikogu revisjonikomisjoni esimees Hanno Matto.

"Linnaosavalitsus peab täitma ülesandeid, mis on talle seaduse poolt kehtestatud ning tagama linnaosa elanikele hea elukeskkonna, mitte tegelema ühe erakonna ja isiku propagandaga."

Põhja-Tallinna pressiesindaja Raivo Lott teatas, et
Tallinna linnavolikogu revisjonikomisjoni esimees Hanno Matto valetas kui väitis, et Põhja-Tallinna valitsus andis tasuta bussi sõiduks Edgar Savisaare poolt korraldatud lahtiste uste päevale Hundisilmal.

Põhja-Tallinna vanem Karin Tammemägi ütles, et linnaosa pole kunagi sellist sõitu rahastanud. Küll aga on Matto varemgi linnaosa rünnanud kui on aidatud näiteks puuetega inimesi, vanureid, vähese sissetulekuga peresid ja teisi abivajajaid.

„Sotsiaaldemokraate häirib ilmselt see, et nemad pole Toompeal suutnud oma valijate ja huvigruppide eest seista ja seepärast paneb neid ka nördima kui mõni teine erakond seda näiteks Tallinnas suudab.

Valeinfo levitamine pole kuidagimoodi pädev käitumine ühe linnavolikogu komisjoni juhi poolt leidis Tammemägi ja loodab, et Hanno Matto peatselt oma sõnade eest ka vabandust palub.