"Meie hinnangul on Tammearul olemas vajalikud eeldused, et juhtida üht siseturvalisuse olulisemat ametit. Ootused uuele peadirektorile on kõrged ning me soovime peatselt näha selgeid tulemusi ja vastutustundlikku juhtimist ameti igapäevatöö korraldamisel ja arengu suunamisel,“ kommenteeris hindamiskomisjoni otsust selle esimees Leif Kalev.

Kuno Tammearu on sündinud 1974. aastal. Tal on 1998. aastast pääste- ja tuletõrjeinseneri bakalaureusekraad Riigikaitse Akadeemiast ja möödunud aastast TTÜ magistrikraad haldusjuhtimises. Tammearu on olnud päästeametiga seotud 1992. aastast, mil ta alustas Mustamäe komando päästjana. Alates möödunud aasta algusest töötab ta peadirektori asetäitjana päästetöö alal.

Päästeameti senise peadirektori Kalev Timbergi ametiaeg lõpeb 1. märtsist, kuni uue juhi tööleasumiseni asendab teda Ain Karafin. Päästeameti peadirektori konkursi kuulutas siseministeerium välja aasta alguses. Peadirektori kohale kandideerimiseks laekus seitse avaldust, kellest teise vooru pääses neli.

Kandidaate hindas komisjon koosseisus siseministeeriumi kantsler Leif Kalev (komisjoni esimees), riigisekretär Heiki Loot, kaitseministeeriumi kantsler Mikk Marran, siseministeeriumi päästepoliitika asekantsler Hannes Kont, siseministeeriumi personalipoliitika osakonna juhataja Aivi Sirp, hindamisse oli kaasatud ka personalifirma Fontes.

Peadirektori kinnitab siseministri ettepanekul ametisse vabariigi valitsus.