Kirjas seisis, et see, kas tegemist on valimisreklaamiga ja ühtlasi keelatud annetusega erakonnaseaduse mõistes, selgub siis, kui isikud on registreeritud kandidaatidena kohalike omavalitsuste valimistel, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Komisjon leidis oma vastuses, et Priit Kutseri pildiga plakatil oleval tekstil "Kahe aasta pärast seisab siin ujulaga spordikompleks" on teavituslik sisu vaid juhul, kui tegemist on infoga, mis põhineb kohaliku omavalitsuse eelarvelistel otsustel.

Komisjon tõi välja asjaolu, et valimiste tulemusena võib uus valitav kohaliku omavalitsuse volikogu eelistada muid investeeringuid ning puudub kindel alus käsitleda reklaamitavat faktipõhise teabena.

Karin Tammemägi pildiga plakatil oleval tekstil, mis kutsub inimesi kepikõnnitrenni, on komisjoni hinnangul muu hulgas ka informatiivset sisu, ent samas ei saa eitada, et plakatil edastatava info ja plakatil kujutatud nimetatud isiku proportsioonide suhe jätab ruumi põhjendatud kahtlusele, et plakatiga rõhutatakse pigem isikut kui teavet toimuva spordiürituse kohta.