"Matusetseremoonia võiks olla jälgitav nii reaalajas kui ka hiljem. Videokonverentsi, Skype’i või muu lahenduse teel saaksid tseremoonias ja peielauas osaleda sugulased näiteks Austraaliast," ütleb Kilp ajalehes Eesti Kirik avaldatud arvamusloos ning lisab, et ta usub, et e-matuste ideed toetaks kindlasti ka president Toomas Hendrik Ilves.

Mees lisab, et ta ei usu, et ilma e-vahenditeta oleks võimalik ammutada võrreldaval hulgal neid meenutusi ja tundeid, mis sugulastel ja tuttavatel lahkunust on jäänud.

"Taoline uuenduslik tava aitaks paremini väärtustada ka selle elu mõtet, mida me elavana elame, sest kaasates laiema ringi inimesi lahkunu mälestamisse, jäädvustame terviklikuma pildi inimese elatud elust ja tema kogetud suhetest," leiab Kilp.

Kolumnist arvab ka, et kuigi mingis vormis võiks reaalne matusetalitus ikka ka alles jääda, siis talle tundub, et kõik osapooled võidaksid, kui me kasutaks ära arvukaid e-keskkonna võimaldatavaid vahendeid ning lisaksime neid matusetalitusele füüsilises maailmas.