PMC Ehituse omanik ja juhataja Priit Pae kinnitas, et tööd algavad lähiajal, kuid siiski pole loota, et aasta või paariga nendega ühele poole jõuab. “Töid alustame kevadel pargis, kus tuleb võsa maha võtta ning sildu ja teid korrastada,” täpsustas ta, kirjutab Järva Teataja.

Sisetöid lubas Pae alustada sellest, et uurib kõigepealt põhjalikult mõisa ajalugu ja peab aru Muinsuskaitseametiga. “Tahame mõisa taastada võimalikult algupäraselt, selleks on teretulnud igasugune teave ja fotod, kuidas siin vanasti kõik välja nägi,” ütles ta.

Mõisahoonest kiviviske kaugusele jäävast meiereist huvitub Pae kui tulevasest konverentsipidajate peavarjust.

Pae plaanidesse mahuvad ka lavastajad, kes võiksid Kolusse etendusi seada. “Need on esialgsed plaanid ja võimalik, et valime hoopis mõne muu suuna,” ütles ta.

Küll kinnitas Pae, et tema mõisasse elama ei asu, mis tähendab, et väravaid lukku ei panda.

Kolu mõis läks Concordia ülikooli pankroti järel müüki algul 12 miljoni krooniga, kuid hind langes lõpuks 10 miljonile kroonile.

Concordia ülikooli endised omanikud Mart ja Mari–Ann Susi andsid kohtus sõlmitud kokkuleppe alusel Concordia Rahvusvahelise Ülikooli Varahalduse valdusse pankrotivaraks kuus neile kuuluvat kinnistut, milleks on Kolu mõis ja selle ümber olevad maad.