Kindral Väli tänas peastaabi kaitseväelasi ja ametnikke ning kinnitas, et jätkab tihedat koostöö kaitseväe peastaabiga ka Eesti sõjalise esindajana NATO ja Euroopa Liidu juures.

"Bürokraatialahingud tuleb kõrvale jätta," ütles kolonel Riho Terras oma kõnes. "Ametnike ja kaitseväelaste teenistuse ühiseks eesmärgiks on kaasaaegne kaitsevägi ja usutavalt kaitstud Eesti."

Kaitseväe peastaabi lipu üleandmisel olid kohal kaitseminister Jaak Aaviksoo, kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots, õhuväe ülem brigaadikindral Valeri Saar, maaväe ülem kolonel Indrek Sirel, ,ereväe ülem mereväekapten Igor Schvede, kaitseministeeriumi kantsler Mikk Marran ja asekantslerid, Eestis resideerivad välisriikide kaitseatašeed. Lipu üleandmise tseremoonial olid rivis kaitseväe peastaabi ohvitserid, allohvitserid ja ametnikud.

Kolonel Terras teenib kaitseväes 1991. aastast. Ta on teeninud Kalevi pataljonis, olnud Vahipataljoni ülem, Kaitseliidu staabiülem, juhtinud kaitseväe peastaabi analüüsi- ja planeerimisosakonda, olnud peastaabi ülema asetäitja operatiivalal. Aastatel 2001-2004 oli Terras kaitseatašee Saksamaal, 2007. aastal teenis ta välisoperatsioonil Iraagis NATO väljaõppemissiooni staabiülema asetäitja ametikohal. Aastatel 2008-2010 oli ta kaitseministeeriumi kantsler.

Terras on õppinud Tartu Ülikoolis ajalugu, saanud magistrikraadi riigi- ja ühiskonnateaduste alal Bundeswehri ülikoolist, lõpetanud vanemstaabiohvitseride kursuse Balti Kaitsekolledžis ja Ühendkuningriigi Kuningliku Kaitseuuringute Kolledžis Londonis (Royal College of Defence Studies).

Brigaadikindral Väli jätkab teenistust Eesti Vabariigi sõjalise esindajana NATO ja Euroopa Liidu juures 1. märtsil 2011.