Tallinna linnakohus mõistis Paadiku kolmapäeval 25 aastaks vangi.

Rasketest kuritegudest mitteteatamise ja nende varjamise eest koos Paadikuga kohtu alla antud Margus Otsale nõudis prokurör Dilaila Nahkur üheaastast reaalset vanglakaristust.

Süüdistuskokkuvõtte järgi tappis Paadik kaks joomakaaslast, Jaanus Piiri ja tema ema Mare Piiri, mullu 17. jaanuari öösel eriti julmal viisil.

Möödunud aasta 16. jaanuaril tarbisid Paadik ja Ots koos Jaanus Piiri ja tema emaga Tallinnas Kopli 52 ühes korteris ohtralt odekolonni ja hambaeliksiiri ning ühise joomingu käigus läks Toivo Jaanusega tülli.

Paadik võttis kööginoa ning lõi selle Jaanusele silma. Jaanuse teise silma lõi julmur pooleksmurtud riidepuu ning lõpuks lõi ohvri peast läbi armatuurrauast varda.

Oma poja tapmist pealt näinud Mare Piir sattus hüsteeriasse ning Toivo Paadik tappis ka tema, lüües teise poole murdunud riidepuust naisele silma. Kuna Mare näitas pärast seda veel elumärke, murdis Toivo tal kaela.

Seejärel laotas Toivo Paadik korteri põrandale ajalehti, süütas need ja lahkus koos Margus Otsaga mõrvapaigast.

Naabrid avastasid põlengu 17. jaanuari öösel kella nelja paiku ning üks naabritest sai oma elu päästmiseks aknast alla hüpates raskeid kehavigastusi.

Kolmanda tõestatud tapmise pani Toivo Paadik toime mõned päevad hiljem, 1. veebruaril, mõrvates ühise joomingu käigus tekkinud tülis Akadeemia tee 48 ühiselamu toas Rainer Peterseli, kelle kõri ta mitu korda läbi lõikas. Enne seda tarbisid Toivo, Margus ja Rainer üheskoos hambaeliksiiri.

Viimase mõrva toimumise ajal olevat Margus Ots maganud.

Nii eeluurimisel kui ka teisipäevasel kohtuistungil tunnistas Paadik end süüdi vaid osaliselt, väites, et eesmärki kedagi tappa ei olnud. Ka ajalehe olevat ta süüdanud vaid selleks, et pimedat koridori valgustada ning ajalehe hiljem kustutanud.

Margus Otsa süüdistatakse Paadiku kuritegude varjamises ja nendest politseile mitteteatamises. Ots tunnistas oma süüd täielikult.

Paadikut on varem kriminaalkorras karistatud kolmel ja Otsa neljal korral. Kohus teeb otsuse Toivo Paadiku ja Margus Otsa kriminaalasjas homme.