Rahvaliit on koalitsiooni mineku praktiliselt välistanud, samuti endised koonderakondlased Ülo Nugis ja Mart Siimann.

Uue koalitsiooni arvatav toetaja on Vene Balti Erakonna liider Sergei Ivanov, Ühendatud Rahvapartei (EÜRP) esimees Viktor Andrejev ja Tööpartei esimees Tiit Toomsalu on oma lubadustes üsna ettevaatlikud.

Kui Reformierakond ja Keskerakond loovad uue koalitsiooni, siis minu isiklik arvamus on see, et ühineme nendega sel juhul, kui tehakse kolme erakonna vaheline koalitsioonileping ning kõik on täpselt paigas, ütles Andrejev Eesti Päevalehele.

Andrejevi sõnul on tegelikult veel vara rääkida peaminister Mart Laari tagasiastumisest, sest riigikogus ette loetud lahkumisavaldus on enne presidendi kätte jõudmist õigustühine.

Eesti Sotsiaaldemokraatliku Tööpartei esimees, EÜRP fraktsiooni kuuluv Tiit Toomsalu ütles, et uusi tuuli on enne korralisi valimisi kindlasti tarvis. “Mina teen nii, nagu erakond ütleb. Ma ei hakka progressi takistama ja Keskerakonnaga loodud võimuliit progressi ka tagab,” lausus Toomsalu.

“Kuigi olen rahulolematu riigieelarvega, ei saa seda enam muuta, sest Eesti riik ei ole mitte rahva, vaid raha vabariik ning eelarvest on teatud ühiskonnagruppidele raha ära jagatud.”

Erakonna Uus Eesti esimees Ülo Nugis kinnitas Eesti Päevalehele, et jääb võimu vahetumisel opositsiooni. Sama kinnitas ka Koonderakonna fraktsiooni esimees Mart Siimann.