Riikliku Eksamikeskuse üldhariduse õppekavade ja eksamite osakonna juhatajal Aimi Püüa ütles Kuku raadiole antud intervjuus, et võrreldes 2010. aasta tulemustega suuri kõikumisi tulemustes ei olnud.

Püüa sõnul on keskmise tulemuse paaripunktilised kõikumised aastate lõikes normaalsed. Märkimisväärset langust ei täheldatud tema sõnul tänavu üheski aines.

Keemia tulemus paranes

Teistest eredamalt paistab Püüa sõnul silma ehk keemia, kus keskmine tulemus on aastatetagusega võrreldes tõusnud viie punkti võrra. Selle põhjuseks võib tema hinnangul olla see, et õpilased valivad eksamit väga hoolega ning enne eksamit võeti tõsiselt kõiki teemasid läbi ja korrati kõik üle.

Kaebusi saab esitada kuni 29. juunini

Alates tänasest kuni 29. juunini saab riigieksamite tulemuste osas esitada apellatsioone. Avaldus tuleb esitada haridus- ja teadusministeeriumile ja vastav vorm selleks on ministeeriumi kodulehel.

Püüa selgitas, et apellatsiooni tulemuseks võib olla, et eksamitulemust ei muudeta, tulemust tõstetakse või ka langetatakse.

Alates tänasest on eksaminandil enda sooritatud tööga võimalik tutvuda eksamikeskuses, mis annab kindlust apeleerimisel, lisas Püüa.